Små barn ser på dyr på Maihaugen.
Foto: Camilla Damgård/Maihaugen.

Barnehager
Her er en samlet oversikt over tilbudene vi har for barnehager. 

FJØSBESØK
Oktober-juni. Varighet 45 minutter.

I fjøset på Jørstad bor Maihaugens dyr om vinteren. Hesten i stallen, hønene på vagle, grisen i bingen, kyrne på båsen, geiter, sauer og kaniner – alle venter de på sommeren, og mens de venter vil de gjerne ha besøk.

 

JUL I FJØSET
Uke 49, 50 og 51. Varighet 30 – 40 minutter.

Også i fjøset er det juleforberedelser. Bonden og kona har det travelt med å passe på at kuer, høner, geiter, kaniner, sauer og hesten får litt ekstra stell nå som det snart er jul. Og så skjer så mye rart i fjøset på denne tiden av året… 

 

ULL – IKKE BARE TULL!
Høsten. Varighet 45 minutter.

I fjøset er sauene kommet inn fra sommerbeite. Ulla har vokst seg lang og tjukk. Hva gjøre vi med det? Kan ulla brukes til noe – eller er det bare tull? Vi synger sanger om sauen mens barna får kjenne på ull i ulike former. Passer best for de eldste i barnehagen.

Vi gjør oppmerksom på at vi i disse tilbudene kommer i kontakt både med høy og dyr.

 

APOTEKERENS MARERITT – OMVISNING I BARNEHØYDE
September og juni. Varighet 30 minutter.

Hos apotekeren har det vært et frekt tjuveri. Spriten som han trenger til å lage hostesaft er borte – hvem er det som har tatt den og hvor er den blitt av? Spennende og lærerik omvisning for barn i alder 4-6 år. Maks 15 barn.

 

TØFFE TØFFE TOGET
Hele året. Varighet 30 minutter.

Fort dere – toget går snart! Bli med på en tur med toget på Maihaugen. Om bord kjøper dere billett av konduktør Snillesen som også kan vise dere at på dette toget er det et postkontor. Kanskje dere til og med får bli med i lokomotivet? En viktig del av en hver togtur er mat, så ta med matpakke og drikke. Opplegget passer godt for de yngste i barnehagen.

(Etter ide fra Askeladden barnehage).

 

EVENTYRSTUND PÅ MAIHAUGEN

LILLE SPEIL PÅ VEGGEN DER
Uke 3-5. En eventyrstund i Byen.

Hvordan vet en at det er en ordentlig prinsesse som står på trappen en mørk kveld? I finstua i Hage forteller vi eventyr samlet inn av brødrene Grimm og forfattet av H.C. Andersen. Eventyr om prinsesser, tinnsoldater og om en liten ert!

 

GOD DAG MANN ØKSESKAFT
Uke 3-5 En eventyrstund på Øygarden.

På Øygarden prøver vi å gjenskape den stemningen Asbjørnsen og Moe opplevde da de kom til gårdene rundt om i landet. Når kvelden kom og det ble for mørkt til å arbeide, samlet store og små seg rundt peisen og fortalte eventyr…

 

Praktisk informasjon:

Eventyr passer for de største i barnehagen. Vi vil hovedsakelig la eventyrene tale for seg selv. Eventyrene blir dramatisert og levendegjort.

Begge eventyrstundene varer fra 30 til 45 minutter.

Det er gratis inngang for barnehager på museet. Men ønsker dere et opplegg på museet koster det 200 kr.

Husk: Mange av oppleggene foregår i våre gamle hus. Der er det kaldt. Ta på godt med varme klær.