Foto: Ian Brodie

Liker du å ikle deg et kostyme og fortelle en historie? Kanskje du liker å formidle kunnskap og å få folk engasjert?

Det å jobbe på Maihaugen innebærer å møte gjester fra hele verden. Vi legger derfor vekt på at de som jobber hos oss er bevisst sin rolle som representant for museet, og ikke minst det å få mennesker til å føle seg velkommen og ivaretatt.

Å være aktør/skuespiller hos oss vil si å spille historiske roller fra 1890-tallet frem til i dag. Noen roller spilles alene, andre sammen med flere. Vi har tre typer funksjoner. Som ansatt rullerer du mellom minst to av disse.

Aktør i hus: Som aktør i hus tar du med publikum tilbake i tid til en bestemt periode. Noen av husene inngår i vandrespill slik som 80-tallshuset, mens andre viser hverdagsliv og arbeid i større grad slik som i Øygarden.

Omviser: Noen hus krever større vakthold eller grundigere omvisning, slik som Hennes Majestet Dronningens Barndomshjem. Omvisninger kan også gå mellom flere av husene i Byen og Boligfeltet.

Skuespiller: Som skuespiller deltar du i vandrespillene på Maihaugen. Da har du flere roller i løpet av dagen og er ikke knyttet til et spesielt hus. 

Krav
Du må være glad i å formidle, opptre, og lære deg forskjellige roller. Du må ha interesse for historie og like kontakt med publikum.

Alder: Minst 16 år.

Språk: Norsk og engelsk

Tidsrom: 15. juni - 15. august. Arbeidet er organisert i turnus.

Viktig informasjon:
Søkere under 16 år vil ikke bli vurdert som sommeransatt.
Elektronisk søknadsskjema må benyttes for å bli vurdert:

KLIKK HER