Foto: Cecilie Owren

Liker du å formidle historie og kan flere språk? Spiller du flatfele eller annet folkemusikkinstrument?

Det å jobbe på Maihaugen innebærer å møte gjester fra hele verden. Vi legger derfor vekt på at de som jobber hos oss er bevisst sin rolle som representant for museet, og ikke minst det å få mennesker til å føle seg velkommen og ivaretatt.

I sommersesongen besøker turister fra mange land Maihaugen. Turistene kan velge om de vil gå med omviser eller på egen hånd. Hvis de velger det siste kan de møte tunverter rundt i hus og tun. 

Vi søker derfor omvisere og tunverter som kan formidle kunnskap om historie og kultur på flere språk. Hvis du også kan synge, spille et instrument eller er en kløpper på nålebinding eller en annen form for håndarbeid er det flott.

Krav
Du må være interessert i eller ha kunnskap om norsk kulturhistorie. Det er viktig at du liker å formidle, evner å prate til mange mennesker samtidig og er serviceinnstilt. 

Spesielle krav til språk
Helst tre språk: norsk og engelsk, og i tillegg gjerne: tysk, fransk og/eller nederlandsk. Vi ønsker også å få tak i formidlere som kan mandarin. Det kan også være bruk for spansk, italiensk, russisk og andre språk. Å beherske godt norsk er et minimumskrav.

Ønske om folkemusikk-instrument
Dersom du behersker folkemusikk, vil du være ekstra interessant for oss. Instrumentet kan erstatte et tredje språk, i tillegg til norsk og engelsk. Du liker å formidle musikalske opplevelser, samtidig som du kan kan sette lytteren inn i tiden og miljøet du er en del av.

Slik musikkformidling passer inn i 1700-talls miljøet på storgården Bjørnstad på Maihaugen.

Alder
Fortrinnsvis fra 20 år.

Viktig informasjon:
Søkere under 16 år vil ikke bli vurdert som sommeransatt.
Elektronisk søknadsskjema må benyttes for å bli vurdert:

KLIKK HER