Foto: Cecilie Owren

Liker du å formidle historie og kan flere språk? Spiller du flatfele eller annet folkemusikkinstrument?

Det å jobbe på Maihaugen innebærer å møte gjester fra hele verden. Vi legger vekt på at de som jobber hos oss er bevisst sin rolle som representant for museet, og ikke minst det å få mennesker til å føle seg velkommen og ivaretatt.

Våre gjester går på egenhånd og trenger å bli møtt av områdeverter som kan informere om tilbudet og historiske fakta. Vi søker områdeverter som kan formidle kunnskap om historie og kultur på flere språk. Hvis du også kan synge, spille et instrument eller er en kløpper på nålebinding eller en annen form for håndarbeid er det flott.

Krav:
Du må være interessert i eller ha kunnskap om norsk kulturhistorie. Det er viktig at du er utadvendt, selvstendig, liker å formidle, evner å oppsøke gjestene og er serviceinnstilt. 

Spesielle krav til språk:
Helst tre språk: norsk og engelsk, og i tillegg gjerne: tysk, fransk og/eller nederlandsk. Å beherske godt norsk og engelsk er et minimumskrav.

Ønske om folkemusikk-instrument:
Dersom du behersker folkemusikk, vil du være ekstra interessant for oss. Instrumentet kan erstatte et tredje språk, i tillegg til norsk og engelsk. Du liker å formidle musikalske opplevelser, samtidig som du kan sette lytteren inn i tiden og miljøet du er en del av.

Alder: 
Fortrinnsvis fra 20 år. Søkere under 16 år vil ikke bli vurdert som sommeransatt.

Tidsrom:
1. juni - 31. august.

Viktig informasjon:
Elektronisk søknadsskjema må benyttes for å bli vurdert: 

SØK HER