Derfor har barna det gøy på museum!

På museum er det skikkelig kult for hele familien, i alle fall på Lillehammer. Et mangfold av aktiviteter og spennende oppdrag er flettet inn i historiske rammer, kunstneriske miljøer og vakre omgivelser.

Mysterier på Maihaugen og hemmeligheter på Sigrid Undsets Bjerkebæk, forsvunne syltetøyglass på Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad og fargejakt på Lillehammer Kunstmuseum. Innholdsrike opplevelser venter, og minnene vil bli mange!

Barn som leker ute i en park med store steiner

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Lillehammer Kunstmuseum

Finne hemmeligheter og leke i Hønsehuset

Sigrid Undsets Bjerkebæk kan barna finne hemmeligheter og leke i hønsehuset.  Kanskje er dette Lillehammers mest spennende og innholdsrike hage. Blant frukttrær, trapper, blomster og grusganger kan barna boltre seg og leke fritt. Akkurat som Sigrid Undsets egne barn gjorde i sin tid.

Klatre i et edderkoppnett, eller løse en ekte mordgåte?

Mellom historiske hus på Maihaugen kan det plutselig dukke opp aktører i roller som gjør at fortiden føles lys levende. Her er morsomme aktivitetsløyper for de minste der oppgaven er å finne edderkoppbarn som er ute på eventyr, en forunderlig reise. Hvor har de tatt veien mon tro?  Og hva med å henge og klatre i et edderkoppnett? Mens de minste finner edderkoppbarn og klatrer i nett kan de største barna utfordre seg på å være en ekte etterforsker i et kriminalmysterium! For hvem var det som egentlig drepte postmannen i 1830? Her vekkes nysgjerrighet og fantasi, og litt skummelt må det være. Men mest gøy.

Barn som snakker med en skuespiller kledd ut som politi

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Maihaugen

Jakten på lys og farger

Lillehammer Kunstmuseum opplever vi farger, sollys og en smak av danske Skagen. I tillegg til en ny og spennende utstilling for hele familien, kan barna gå på oppdagelsesferd og lete etter Anna Anchers egne favorittfarger, løse rebuser og tegne sitt eget kunstverk. Bli med på bildejakt, finn fargen, finn ordene og tomme rom. En kreativ og kunstnerisk opplevelse for store og små.

Barn som balanserer på en benk

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Bjerkebæk

Bjørnsons syltetøyglass

Hjemme hos dikterhøvdingen på Aulestad er barna mest opptatt av tivolispeilene i låven og jakten på forsvunne syltetøyglass. Men da oppdraget med å finne melodien til nasjonalsangen skal løses, må hele familien til pers. Gården, tunet, parken og dikterhjemmet gir en stemningsfull ramme rundt aktiviteter og opplevelser. Vi voksne kjenner kanskje respekt og ydmykhet når vi rusler oppover i bjørkealléen og møter dikterhjemmet.

På samtlige museer er det gratis inngang for barn under 6 år. 25% rabatt ved besøk av flere museer.

Les mer om Lekne minner på museene på Lillehammer!!