logo

Fire museer barnefamilier vil elske!

Å ha det moro og hyggelig sammen i historiske og vakre omgivelser, skaper lekne minner. På Maihaugen, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad og Lillehammer Kunstmuseum er det tilrettelagt for aktiviteter, opplevelser og eventyr for barn og voksne – sammen. Når vi samtidig blir tatt med inn i en annen tid, blir det til at nysgjerrighet og spenning gløder litt ekstra. 

Maihaugen

Barn som snakker med en skuespiller kledd ut som politi

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Maihaugen

Norges største friluftsmuseum, et historisk paradis med aktiviteter og innhold for hele familien. Her rusler vi blant gamle hus som knirker og lukter tjære. På setervoller og enger beiter hester, kuer, sauer og andre husdyr, akkurat som dyr har gjort på bygdene i århundrer. Plutselig dukker aktører opp i roller som gjør at fortiden oppleves lys levende. På Maihaugen venter morsomme aktivitetsløyer og mysterier som skal løses. Alt fra å finne Ekornkongens sølvkongler for de minste til å løse ekte mordgåte for de som er litt eldre. Eller hva med et morsomt detektivoppdrag i den nyeste utstillingen Impulser? Kanskje kan en medbragt piknik bli den perfekte avslutningen på en minnerik dag.

Les mer om barnetilbudet på Maihaugen. 

Barn som titter ut gjennom et vindu

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Bjerkebæk

Sigrid Undsets Bjerkebæk

Bjerkebæk er det vakre hjemmet til Sigrid Undset. To tømmerhus med sjel, særpreg og historie. Visste du at dikterhjemmet også har Lillehammers kanskje mest innholdsrike hage? Her kan barna leke fritt og boltre seg mellom staudebed, frukthage, urtebed, trapper, murer og grusganger. De kan finne hemmeligheter og høre eventyr i hønsehuset. Men det er også spennende å titte inn i tømmerhusene og scanne QR-koder for å lytte til hva de spesialdesignede dørhåndtakene til Sigrid Undset har å fortelle!

Les mer om barnetilbudet på Sigrid Undsets Bjerkebæk. 

Barn som leker på gulv

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum

I sommer strømmer sollyset gjennom Lillehammer Kunstmuseum. I en fargerik utstilling viet den danske kunstneren Anna Ancher opplever vi en smak av Skagen. Utstillingen er spennende og passer for hele familien, i tillegg kan barna gå på oppdagelsesferd og lete etter Anna Anchers egne favorittfarger, løse rebuser og tegne sitt eget kunstverk. La barna oppdage kunsten! I de luftige utstillingssalene er det utvalgte malerier fra noen av våre mest kjente og kjære kunstnere. Ta også gjerne turen innom Kunsthagen, et perfekt sted for en piknik i lune omgivelser.

Les mer om barnetilbudet på Lillehammer Kunstmuseum.

Barn som trekker en gammeldags kjerre

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Aulestad

Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad

Aulestad er gården og hjemmet til Bjørnstjerne Bjørnson. Dikterhøvdingens paradis i naturskjønne Gausdal, en kort kjøretur fra Lillehammer sentrum. Vi voksne kjenner kanskje respekt og ydmykhet når vi rusler oppover bjørkealléen mot det berømte dikterhjemmet. Barna er nok mer opptatt av tivolispeil på låven og jakten på de forsvunne syltetøyglassene i hagen. Hagen i seg selv er en perle og en nytelse å oppleve. Gården, tunet, hagen og dikterhjemmet gir en vakker ramme for en innholdsrik dag for familien. Og husk: Bjørnsons pannekaker med blåbærsyltetøy i Drengestua kafé!

Les mer om barnetilbudet på Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad.

 

På samtlige museer er det gratis inngang for barn under 6 år. 25% rabatt ved besøk av flere museer.