Løs et skummelt mysterium og jakt på forsvunne syltetøyglass

Å løse oppdrag og mysterium sammen er skikkelig spennende! Nå trengs det små og store etterforskere til Maihaugen, Bjerkebæk, Aulestad og Lillehammer Kunstmuseum. På de fire museene skjer det mye rart, her er det både spenning og litt skummelt for hele familien.

Finn edderkoppbarna og løs et mordmysterium på Maihaugen

Barn som klatrer i et edderkoppnett av tau

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Maihaugen

I Norges største friluftsmuseum er det flere mysterier som skal løses i sommer. Et eventyrlig oppdrag for de minste er Edderkoppbarnas forunderlig reise. Mamma edderkopp er så fortvilet og roper etter hjelp til å finne igjen edderkoppbarna sine. De har reist ut i verden, men hvor har de egentlig tatt veien og hva har de opplevd?

Det mest mystiske mysteriet på Maihaugen er å finne ut hva som skjedde med postmannen som ble funnet død i 1830! I en krimløype får vi hint om hva som skjedde, og underveis blir vi presentert for mistenkte gjerningspersoner. Morderen må spores opp! (Uuuæææh...) Mysteriet passer for barn fra 8 år og voksne.

Jakten på Bjørnsons syltetøyglass på Aulestad

Barn som lener seg mot et tre

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Aulestad

Bjørnstjerne Bjørnson er fortvilet! Kokka har laget en stabel av favorittmaten hans, pannekaker, og så viser det seg at alt blåbærsyltetøyet er borte. Bjørnstjerne selv mistenker at barnebarnet har spist syltetøyet, kokka tror det er bjørnen som har lusket rundt i nabolaget i sommer, mens kona Karoline mistenker katten til naboen. Hvem kan være? Dette er en selvgående aktivitet som passer for barn fra 5 år og oppover.

Let og finn lyktene på Bjerkebæk

Barn som balanserer på en benk

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Bjerkebæk

I en historisk og vakker museumshage, på Sigrid Undsets Bjerkebæk, er det gjemt flere lykter. På hver av lyktene her er det en bokstav og til slutt skal bli et løsningsord. Hva blir løsningen her mon tro? Ved lyktene kan barna også lese korte utdrag fra "Lykkelige dager" av Sigrid Undset. Dette er både en lete-oppgave og en fortelling om hvordan livet kan ha vært på Bjerkebæk mens Sigrid Undset bodde der. Ikke glem å sjekke ut Hønsehuest - barnas eget lille hus i hagen!

Oppdag kunsten på Lillehammer Kunstmuseum

Barn som leker på gulv

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Lillehammer Kunstmuseum

Les mer om Lekne minner!

En stor og fargerik utstilling er viet den danske kunstneren Anna Ancher malerier. Her kan barna bli med på oppdagelsesferd og lete etter kunstnerens egne favorittfarger, løse rebuser og tegne et eget kunstverk. Tegne et portrett, lete etter kunstverk og lære om kunsten både ute og inne i Lillehammer Kunstmuseum. En kreativ dag med smak av danske Skagen – for hele familien.

På samtlige museer er det gratis inngang for barn under 6 år. 25% rabatt ved besøk av flere museer.